Szkolenie | Raport roczny za 2018 w nowej odsłonie - Spotkanie z doradcą i audytorem

Dnia 17 stycznia 2019 r. odbędzie się szkolenie pt. „Raport roczny za 2018 w nowej odsłonie – Spotkanie z Doradcą i Audytorem” organizowane przez Biuro Informacji Kapitałowych, którego partnerem jest PKF Consult. Szkolenie odbędzie się w Centrum Konferencyjnym Nimbus w Warszawie, Al. Jerozolimskie 98.

Cele szkolenia:

• zaproponujemy jak zaplanować prace związane z przygotowaniem raportu rocznego,
  • Pokażemy nowe roczne ujawnienia, tak aby nic nie pominąć,
  • Przybliżenie zawartości sprawozdania zarządu na temat działalności, ponieważ znalazły się w nim nowe treści,
  • Wyjaśnienie wpływu zmian MSSF na raporty roczne,
    • Udzielenie praktycznych wskazówek dla współpracy: biegły rewident – komitet audytu – rada nadzorcza – zarząd,
    • Podzielenie się spostrzeżeniami i praktycznymi rozwiązaniami problemów spotykających na co dzień naszych Klientów.

Mariusz Kuciński – Partner PKF Consult będzie jednym z ekspertów podczas Panelu II szkolenia, który rozpocznie się o godzinie 13:30. Część ta została obejmie następujące tematy:

1. Wpływ zmian MSSF na raporty roczne – omówienie istotnych zmian,

2. Biegły Rewident – Komitet Audytu – Rada Nadzorcza – Praktyczne wskazówki,

3. Jednolity format sprawozdawczy ESEF – od roku 2020.

Wydarzenie dedykowane jest przede wszystkim Członkom Zarządów nadzorującym działy IR, pracownikom działów IR oraz osobom, które na co dzień zajmują się wypełnianiem obowiązków informacyjnych i sporządzaniem raportów bieżących i okresowych, pracownikom Biur Zarządu, szefom i pracownikom poszczególnych jednostek organizacyjnych, w tym księgowości.

Program wydarzenia dostępny jest na stronie: